Κόκκινη Κάρτα

Ασφάλεια τροφίμων και προστασία καταναλωτή – Κυρώσεις
bulletred Πρόστιμα συνολικού ύψους 21.500 ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε δυο εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που υπέπεσαν σε παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, ορισμένες που συνιστούν παραπλάνηση του καταναλωτή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο επιχειρήσεις είναι η REGINA – Κουρνατίδης Χρ. Νικόλαος στην οποία σημειώνεται ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη και η Καπετάνιος ΑΕΒΕ και η συγγενής της εταιρεία Μ. Σιμιτζή – Βογιατζής Ο.Ε. Οι εταιρείες πωλούσαν μέλι ως ελληνικό, χωρίς όμως να διαθέτουν στοιχεία της χώρας προέλευσης του μελιού επί των τιμολογίων, των συσκευασιών, αλλά και των πινακίδων, δηλαδή χωρίς στοιχεία, που να αποδεικνύουν την ελληνικότητα του προϊόντος.

bulletred Για το πρόστιμο που επεβλήθη στην εταιρεία ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. ΣΤΑΝΗ με παραγωγό την κα Δρόσου – Ανθούλη Διονυσία από τον Κέφαλο της Κω και δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο, λάβαμε διευκρινιστική επιστολή από την κα Δρόσου-Ανθούλη Διονυσία, την οποία θα δημοσιεύσουμε όταν μας αποστείλει και την τελεσίδικη απόφαση από το δικαστήριο που εκκρεμεί.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.