Επιδοτήσεις για «αναλύσεις μελιού»

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση στην οποία περιγράφονται οι λεπτομέρειες της εφαρμογής της δράσης 4.1: «Αναλύσεις μελιού», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2012.

Σύμφωνα με την ΥΑ την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας, το ύψος της επιχορήγησης για το 2012 ανέρχεται στο ποσό των 140.000 ευρώ. Δικαιούχοι ορίζονται οι μελισσοκόμοι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, οι μελισσοκομικές οργανώσεις (μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί ή/και κοινοπραξίες) και οι ιδιώτες συσκευαστές και τυποποιητές μελιού.

 

Αναλυτικότερα, δικαιούχοι ορίζονται:

α) οι μελισσοκόμοι, κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην αριθμ. 370910/14−05−2001 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας «Καθιέρωση μητρώου μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων και μελισσοκομικού βιβλιαρίου», όπως τροποποιείται και ισχύει κάθε φορά, εφόσον το μέλι που αυτοί παράγουν διατίθεται προς πώληση (λιανικώς ή χονδρικώς) στην αγορά,

β) οι μελισσοκομικές οργανώσεις (μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί ή/και κοινοπραξίες), εφόσον αυτές ασκούν εμπορική δραστηριότητα, διαθέτοντας το μέλι που παράγουν τα μέλη τους προς πώληση (λιανικώς ή χονδρικώς) στην αγορά,

γ) ιδιώτες συσκευαστές και τυποποιητές μελιού, που συσκευάζουν – τυποποιούν κι εμπορεύονται μέλι προερχόμενο από Έλληνες παραγωγούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.