Εκτός η Σκύρος από τα μέτρα ενίσχυσης μελισσοκομίας των μικρών νησιών του Αιγαίου

Ο Σταμάτης Καπελέρης, Αντιπεριφερειάρχης Στ.Ελλάδας- Αρμόδιος για την Αγροτική Οικονομία και Κτηνιατρική απάντησε στην επιστολή – διαμαρτυρίας του Δημάρχου Σκύρου, σχετικά με αποκλεισμό του νησιού απο τα μέτρα ενίσχυσης της μελισσοκομίας των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Κύριε Δήμαρχε,

Σε σχετική με την από 14-03-12 επιστολή – διαμαρτυρία σας, την οποία μας κοινοποιήσατε, για τον αποκλεισμό της Σκύρου από μέτρα- δράσεις ενίσχυσης της μελισσοκομίας των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους, η οποία προέκυψε με αφορμή σχετικό δελτίου τύπου του ΥπΑΑΤ, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

  1. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το μέλι – και μάλιστα αυτό της Σκύρου – ανήκει στα υποστηριζόμενα προϊόντα της Περιφέρειάς μας και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων».
  2. Ενημερωθήκαμε και εμείς για την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου και προβληματιστήκαμε για τον διαφαινόμενο υποτίθεται αποκλεισμό της Σκύρου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενισχύσεων στην μελισσοκομία.
  3. Σε σχετική επαφή μας με το ΥπΑΑΤ ενημερωθήκαμε ότι, παρόλο που δεν διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου, δεν πρόκειται για κάποιο καινούργιο πρόγραμμα, αλλά για συνεχιζόμενο, με δικαιούχους των ενισχύσεων Ομάδες Παραγωγών μελιού καθώς επίσης και Πρωτοβάθμιους Αγροτικούς Μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς.
  4. Η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ αναφέρεται σε έγκριση συγκεκριμένων προγραμμάτων που είχαν υποβάλει οι συλλογικοί φορείς μελισσοκόμων των αναφερομένων νήσων.
  5. Η Σκύρος δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση γιατί δεν είχε υποβάλλει σχετικό πρόγραμμα, και κυρίως γιατί δεν υφίσταται συλλογικής μορφής οργάνωση των Μελισσοκόμων της, που να πληροί τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας προς ένταξη σε αντίστοιχο πρόγραμμα, παρότι υπάγεται στον Καν. (ΕΚ)1405/2006 του Συμβουλίου για μέτρα υπέρ των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Κύριε Δήμαρχε,

Ανεξάρτητα της εξέλιξης αυτής, θεωρώ πως το θέμα της υποστήριξης του συγκεκριμένου προϊόντος και των παραγωγών του παραμένει κύριο και πρέπει να τύχει της προσοχής και των προσπαθειών μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία μαζί σας, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε ως Περιφέρεια, ώστε να έχουμε τάχιστα θετικά αποτελέσματα και να υποστηρίξουμε μελλοντικά αντίστοιχα για τη Σκύρο Προγράμματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.