Ένα διαφορετικό Συμπόσιο Μελισσοκομίας στις Κυκλάδες

Συμπόσιο με θέμα «Η μελισσοκομία από την αρχαιότητα έως και σήμερα: ιστορικά ευρήματα και επίκαιρα θέματα» θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη Σύρου και συγκεκριμένα στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη και Τήνος, το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου 2014.

Τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» σε συνεργασία με το ίδρυμα «Eva Crane Trust» (προς τιμή της μεγάλης Eva Crane-http://evacranetrust.org).

Κύριος στόχος του Συμποσίου είναι η παρουσίαση των ευρημάτων που σχετίζονται με την ιστορία της μελισσοκομίας στην Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο, τη μεταφορά εμπειριών για τη χρήση των ντόπιων φυλών και ευρεία συζήτηση πάνω στα τρέχοντα πρακτικά θέματα μελισσοκομίας όπως η σωστή και αποτελεσματική καταπολέμηση των ασθενειών.

Η θεματολογία του Συμποσίου αφορά όλους μας, γιατί η ιστορία μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον, γιατί η παράδοσή μας στην μελισσοκομία υπάρχει στην πρακτική και στους πληθυσμούς μας, γιατί μπορεί τα προβλήματα του κλάδου να είναι πολλά αλλά υπάρχουν και προοπτικές ανάπτυξης. Θα χαρούμε να σας δούμε όλους κοντά μας και να μοιραστούμε τη γνώση μέσα από ένα διαφορετικό ταξίδι ανά τους αιώνες.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα του Συμποσίου περιλαμβάνονται:

-Η πορεία της μελισσοκομικής πρακτικής μέσα στους αιώνες (1η Συνεδρία)

-Ντόπιες φυλές μελισσών, χαρακτηριστικά, διατήρηση (2η Συνεδρία)

-Μελισσοκομική πρακτική- προβλήματα – Προοπτικές ανάπτυξης της Μελισσοκομίας (Στρογγυλή Τράπεζα)

Μεταξύ των καλεσμένων ομιλητών από το εξωτερικό συγκαταλέγονται οι Richard Jones, Gilles Ratia, καθ. Gene Kritsky, καθ. Amihai Mazar, Irfan Kandemir, Cecilia Costa. Όσοι έχουν να παρουσιάσουν κάτι πολύ σχετικό με τη θεματολογία του Συμποσίου παρακαλούνται να έρθουν σε απευθείας επαφή με τη Δρ. Φανή Χατζήνα, Συντονίστρια της Επιστημονικής Επιτροπής (fhatjina@instmelissocomias.gr, τηλ. 23730 91297).

Χορηγοί του Συμποσίου θα είναι μεταξύ άλλων, το Ίδρυμα EVA CRANE Trust, το ΥΠΑΑΤ, και οι εταιρείες ΑΝΕΛ-STANDARD- Παντελάκης, ΑΤΤΙΚΗ, APIVITA.

Για επιπλέον πληροφορίες για το Συμπόσιο, τη δυνατότητα συμμετοχής ή χορηγίας μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Σταμίρη στo τηλ. 22810 82346 (εσωτ. 105).

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο: https://docs.google.com/forms/d/1dC31Ns2eKp_LhDVu1siqyxaQyDaIBs7mOIoN5SJCSi0/viewform

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.