Έκθεση μελισσοκομικής φωτογραφίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας από την ΟΜΣΕ

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, θέλοντας να τιμήσει και να προβάλλει, αφενός τη μέλισσα και αφετέρου το καλλιτεχνικό έργο των πολλών μελισσοκόμων που έχουν ως μεράκι τη φωτογραφία, ξεκίνησε από πέρυσι το καλοκαίρι να δημιουργεί μια συλλογή φωτογραφιών από τον κόσμο της μέλισσας με σκοπό να εκτεθούν στο κοινό όλης της Ελλάδας.

Η έκθεση μελισσοκομικής φωτογραφίας της ΟΜΣΕ περιοδεύει από φέτος σε όλη την Ελλάδα, με 1ο σταθμό το 2ο Φεστιβάλ Μελιού στην Αθήνα και 2ο τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας. Σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Βόλου, το Μελισσοκομικό Κέντρο Θεσσαλίας και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνία», διοργανώθηκε μια έκθεση που εκτός από τις φωτογραφίες, περιλαμβάνει εποπτικό υλικό από την άσκηση της μελισσοκομίας, μια κυψέλη παρατήρησης με ζωντανές μέλισσες, προβολές ενημερωτικού υλικού για τη μέλισσα, τα προϊόντα της και τη σχέση της με το περιβάλλον και γευσιγνωσία των τοπικών ειδών μελιού.

Οι φωτογραφίες ξεχωρίζουν, τόσο για την πληροφορία που μεταδίδουν, όσο και για την καλλιτεχνική τους αξία και είναι έργα των μελισσοκόμων Θεοδόση Κατσαρού, Κώστα Κουτσούκου, Κώστα Μυγδανάλευρου και Γιώργου Σαμαρά και του δημοσιογράφου Δημήτρη Κατσανάκη. Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό της κυψέλης είναι του επαγγελματία φωτογράφου Matteo Nani και αποτελούν ευγενική προσφορά της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου.

Από τις 19-30 Απρίλη επισκέφτηκαν την έκθεση εκατοντάδες επισκέπτες, τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και τουλάχιστον 20 τάξεις από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια που γνώρισαν από κοντά το μικρό αυτό έντομο με την τεράστια προσφορά, έζησαν από κοντά το μαγικό του μικρόκοσμο, ενημερώθηκαν και γλυκάθηκαν!

Ο επόμενος σταθμός της έκθεσης είναι πιθανότατα η Λάρισα. Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκομικοί φορείς, σύλλογοι ή συνεταιρισμοί που θέλουν να φιλοξενήσουν την έκθεση στον τόπο τους, καθώς και οι φωτογράφοι – μελισσοκόμοι που θέλουν να συμμετάσχουν με έργα τους, θα πρέπει να επικοινωνούν με την Ο.Μ.Σ.Ε. στο τηλ. 2410 549724 ή στο omse@otenet.gr.

Σχολιάστε το άρθρο